Vlaardingse ijzerkoekjes webwinkel

Nieuws

V.S.R.P. zomerreünie Zeewolde 2016.

www.ijzerkoekjes.nl een traditionele lekkernij, ondersteunt de Zomerreünie van de V.S.R.P. te Zeewolde.

De V.S.R.P. staat voor de vereniging van Vrienden van de stichting Stamboek Ronde- en Platbodemjachten. 

V.S.R.P en S.S.R.P. behartigen gezamenlijk belangen in repectivelijk het gebruik en het behoud van traditionele Nederlandse Rond- en Platbodemjachten.

 

Nederland kent heel veel water, waarvan het grootste deel ondiep is. Platbodems hebben doorgaans een diepgang van minder dan 1 meter zodat deze traditionele schepen een heel groot vaargebied kennen.

Voor liefhebbers van traditionele Nederlandse zeilschepen is dit een prachtige gelegenheid om deze van dichtbij, van binnen en van buiten, te komen bekijken. Indien er een blauw, rechthoekig, vlaggetje zichtbaar is met de tekst "WELKOM AAN BOORD" mag u de schipper vragen het schip ook van binnen te mogen bekijken. 

Het wordt een prachtig schouwspel van, naar verwachting, circa 50 rond- en platbodemjachten die onder vol tuig gaan admiraalzeilen op het Wolderwijd. Elk eskader van gelijksoortige schepen zal een maritieme groet brengen aan de Admiraal door zo gelijkmogelijk langs de Admiraal te varen en de fok te strijken en zetten. Als de weersomstandigheden het toelaten zal het admiraalschip in de buurt van het nieuwe Tulpeiland komen te liggen zodat de groet aan de Admiraal ook vanaf het land goed zichtbaar zal zijn. De vloot is heel divers samengesteld en bestaat onder andere uit schouwen, bollen, jolle, schokkers, hoogaarsen, grindels, tjalken, boeiers en aken. Ook wedstrijdzeilen staat op het programma.

Draagt u het ronde- en platbodemjacht een warm hart toe, dan bent u van harte welkom dit weekeinde mee te komen maken. Heeft u zelf ook de beschikking over een dergelijk traditioneel schip dan kunt u zich melden voor deelnamen via het mailadres communicatie@vsrp.nl of de site www.vsrp.nl. Op de site vindt u tevens een omschrijving van het programma. Uw rond- of platbodemjacht hoeft niet te voldoen aan de Stamboek eisen van de S.S.R.P. en u hoeft ook geen lid te zijn van de organiseende vereniging V.S.R.P. Om organisatorisch alles in goede banen te kunnen geleiden ziet de VSRP graag vooraf uw aanmelding tegemoet. Deel uw passie voor het ronde- en platbodemjacht met andere schippers, u wordt er altijd wijzer van als u met andere schippers over uw ervaringen praat.  

De link tussen ijzerkoekjes en rond- en platbodemjachten is de voor beiden geldende tradities die ze vertegenwoordigen.

Er werd bij de visserij met zeilschepen dankbaar gebruik gemaakt van de ijzerkoekjes als voedingsbron die, buiten de nog niet bestaande koelkasten, langdurig kon worden bewaard. 

 

 

 Fotoimpressie van voorgaande jaren. 

 P1020974 Balk 2015 webversie.jpg

Zomereünie te Balk, 2015.

 

 P1020412.01.webversie

Admiraalzeilen 2012.  

                                                         

 P1020404.02.webversie

Lemsteraak in voorbereiding voor het admiralzeilen 2012. 

 

 P1020975 Balk 2015 webversie.jpg

Gezellig napraten na het wedstrijdzeilen Balk 2015.

 

P1030049 Eskader Tjalken Balk webversie

Eskader tjalken bij admiraalzeilen te Balk 2015.

 

P20150730-221500 webversie.jpg

Sfeerbeld Balk 2015, na zonsondergang.

 

De Admiraal 2015

De Admiraal te Balk 2015.

 

Tot ziens op de Zomerreünie van 28 t/m 31 juli 2016 in de aanloophaven van Zeewolde, het jongste dorp van Nederland. 

 

 

 

 

 

 

 

Het 14e Vlaardingse Loggerfestival vindt plaats van woensdag 22 tot en met zaterdag 25 juni 2016.

In de geest van het oude vissen met loggers en platbodems(bommen) past naadloos het bekende Vlaardingse IJzerkoekje. Hoge voedingswaarde, buiten de koeling te bewaren en een heel eigen karaktiristieke smaak. IJzerkoekjes zijn heel goed zelf te maken door het gebruik van een speciale originele IJzerkoekjesbakplaat, steker en bijbehorend autentiek recept. Het loggerfestival staat bol van de activiteiten over cultuur, historie, muziek en nog veel meer. Het is uitgegroeid tot een cultureel volksfeest. Zie voor programmaonderdelen www.vl-loggerfestival.nl

Wilt u zelf ook IJzerkoekjes bakken, bestel dan tijdig uw bakplaat. (zie de webshop)

De Vaderdagaanbieding loopt tot en met het Loggerfestival. Er is dan een speciale aanbieding van de bakplaat met stekertje en recept met als bonus het boekje van Frans Hazenberg over de Vlaardingse IJzerkoekjes. Voor verenigingen en proffessionals hebben we nu ook een grote bakplaat, 30 x 30 cm, waar 15 IJzerkoekjes op passen.

 

 

Stop uw speurtocht naar het boekje, Vlaardingse IJzerkoekjes.

20 november 2015: Vlaardingse IJzerkoekjes in herdruk,

De eerste druk van het boekje Vlaardingse IJzerkoekjes, door Frank Hazenberg, verscheen in 2013. Er was veel belangstelling en raakte in korte tijd uitverkocht. Op 20 november komt het boekje opnieuw beschikbaar. Door een nauwe samenwerking met de auteur en anderen, werd de herdruk mogelijk gemaakt.

Stout Grafische Dienstverlening heeft in de afgelopen weken wederom mooi drukwerk gerealiseerd. Omdat dit een boekje voor liefhebbers is omvat het een beperkte oplage. Het zal verkrijgbaar zijn bij de bekende verkooppunten van IJzerkoekjes Bakplaten in Vlaardingen.

Voor liefhebbers in en rondom Vlaardingen zullen de verkoopadressen het makkelijkst zijn om het boekje aan te schaffen. Voor overige liefhebbers is er de mogelijkheid om de boekjes via de site te bestellen. Op de site www.ijzerkoekjes.nl  zullen alle gegevens over verkrijgbaarheid worden opgenomen.

Het boekje, 64 pagina’s in full color, omvat veel informatie over unieke recepten en bereidingstechnieken van de overheerlijke traditionele Vlaardingse IJzerkoekjes, alsmede een schat aan informatie over waar het IJzerkoekje zijn oorsprong heeft.

 

                                     

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog sorteren

6 artikel(en)

 1. Grote Bakplaat voor IJzerkoekjes, 30 x 30 cm incl. steker en recept.
  € 46,95
  Grote IJzerkoekjesbakplaat voor maximaal 15 ijzerkoekjes. Meer info
 2. Grote Bakplaat voor IJzerkoekjes, 30 x 30 cm incl. steker, recept en het boekje VLAARDINGSE IJZERKOEKJES.
 3. IJzerkoekjes bakplaat met stekertje, recept, boekje Vlaardingse IJzerkoekjes en vrij van verzendkosten.,
  € 29,50
  IJzerkoekjes bakplaat met stekertje, recept, boekje Vlaardingse IJzerkoekjes en vrij van verzendkosten., Meer info
 4. IJzerkoekjes bakplaat met stekertje, recept en vrij van verzendkosten.
  € 26,50
  IJzerkoekjes bakplaat met stekertje, recept en vrij van verzendkosten. Meer info
 5. Vlaardingse IJzerkoekjes boekje in herdruk
  € 4,99
  Vlaardingse ijzerkoekjes boekje - Frank Hazenberg - 2e druk Meer info
 6. IJzerkoekjes stekertje
  € 6,50
  Stekertje om de mooie vorm uit te steken Meer info

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog sorteren

6 artikel(en)